Friday, January 29, 2010

Januar 2010.



Čekaj malo da se prisetim šta se sve izdešavalo za ovih mesec dana. Neko od nas dvoje je trebao da bloguje pa smo prebacivali odgovornos sa jednog na drugo, te smo cekali dok ne nabavimo slike... slike jos nisu stigle pa sto i jedan izgovor.... Nije lepo stvarno nije lepo.
Ajde da krenemo od mog rođendana..... poklon Esspreso aparat :D Trebalo je malko vremena da stigne pošiljka, ali sada uživamo u pravoj kafi svako jutro i popodne. Dobar aparat ne cini dobru kafu samu od sebe ali utice dosta na to. Pored novog aparata dobili smo od Mandica aparat za mlevenje kafe, ali smo morali dodatno uzeti jos neku opremu da bi uzitak bio potpun. Nova godina nam je prošlo radno i paradno. Naravno da sam radila 31. decembra i naravno da sam radila 1. januara... i naravno da je bilo mušterija kojima je samo na umu 1.januara idu u šoping... niti je rasprodaja niti su nešto povoljnije cene.... ali eto. Sam doček smo pravili kod kuće sa redovnim nam društvom iz predgrađa, u kombinaciji sa odlaskom do lokalnog nam pub-a da dočekamo ponoć. Usput smo se snabdeli helijumskim balonima ... ostatak će te videti na slikama i snimcima.... Mandići i Marjanovići su se pobrinuli za klopu... hvala vam ljudi josh jednom. Pocetkom januara sam nas konacno prijavila za Zipcar (rental). Super stvar, prijavis se online posalju ti karticu i sa njom palis svaki auto, u naravno samo rezervisanom vremenu. Parkinzi za ovakve automobile su svuda po gradu tako da je lako doci do kola ... samo sto svaki put uzimamo drugi auto, ne zato shto zelimo vec zato shto nikada isti automobili nisu slobodni.

Proteklih mesec dana krenuli smo da menjamo stil zivota, nacin ishrane i mnogo drugih stvarcica... Nikola vezba svakodnevno, ja malko zabusavam, ali i dalje kilogrami odlaze. Postali smo izuzetno svesni hrane koju jedemo, nema vishe svih ti slatkih poslastica, grickalica dipova i chipsova. Naravno nemoguce je sve kupovati organic, ali pokusavamo da napravimo balans koji ce odgovarati i nasem budzetu i stvarima koje volimo da jedemo. Tesko je pronaci i recepte za jela koja su ukusna, a pritom zdrava, tako da dragi nasi svaki recept je vise nego dobro dosao. Trenutno nemamo neki jasno definisani cilj, ali znamo da je skinuti u proseku po 10 kg. u naredna 3 meseca. Alton Brown nas je naravno inspirisao sa nekoliko recepata, ali i on sam krije vecinu svega za svoju novu knjigu ;)
Trenutno se nalazimo u groznici kupovine automobila... ali vise o tome ce verovatno Nikola u novom blogu.
Eto toliko od mene za sada ... kuckamo se nekom drugom prilikom.