Thursday, March 26, 2009

Ocajna Kucanica



Posle tri meseca i nebrojeno mnogo poslatih prijava za posao (sada pricamo o cifri koja je blizu hiljadu) ja jos uvek trazim posao. Jedino polje na kojem sam napredovala je kuvanje. Sta sam ranije znala da napravim hm... recimo da sam znala da zeznam i jaje na oko... pre neki dan sam pravila sarme po prvi put u zivotu... o ukusu moze Kolja da svedoci :). Prosli vikend smo po prvi put jeli burek :D huh... meni su oci bile vece od stomaka pa sam uzela 3 tepsije bureka, samo nam je jogurt falio. Sto se tice mog kuvanja do sada sam usavrsila raznorazna nasa i internacionalna jela shto je kao neki plus. Ja bih radije bila babasera nego se igrala domacice, ali sta je tu je ne mogu od ovoga da pobegnem.
Svasta sam nesto ocekivala kada dodjem ovamo, ali da cu postati domacica kada se preselim u ameriku stvarno nisam. Sve zivo sam isporbala od direktnog odlaska u firme, kontaktiranja agencija za zaposljavanje do redovnog prijavljivanje... i nista nije upalilo do sada, imala sam jedan intervju u Millenium parku (nema potrebe za podrsku sada su mi javili da sam odbijena). Sve svoje "strane" sam iskoristila, od one inzenjerske do administrativne, ali do sada nista se nije dogodilo. Ako neko misli da ja sada ono kao uzivam grdno se vara, trazenje posla je za mene puno radno vreme. Ustajem svako jutro u sest ujutro, kafa dorucak, i trazim poslove i prijavljujem se na njih puno radno vreme, ako imam nesto da kuvam to obavim, ali od ponedeljka do petka ja sam za kompjuterom i prijavljujem se na poslove. Ponekad pomislim sta sam se ja koji ocin selila vamo? Svi misle sada kao amerika propada, ali nije bas tako, ako imas posao onda mozes i relativno normalno da zivis. Kada pogledam, kozni namestaj, tv, ogroman krevet, SPS3 i sve te divne predmete smo mi uspeli da uzmemo od samo jedne plate za par meseci.
Nekako smo malko nostalgicni, nedostaje nam drustvo, nedostaju nam zurke po Novom Sadu, nedostaje nam mnogo stvari, ali sa druge strane ne bi u Srbiji nikada mogli da sa nasim platama uzmemo namsetaj, zivimo kao podstanari i svu tu silnu tehniku... ali nikada.
Inace ovde zima nikako da prodje za vikend se ocekuje sneg, ajde malko tog lepo vremena... cudno koliko je hladno i vetrovito.
Par slicica

6 comments:

Anonymous said...

E sad, da izvineš na opstrukciji, kako to da sa onolikom Koljinom platom niste mogli to imati? Pa toliko Jelena i ja imamo zajedno. Nije baš da mogu da razumem, ali valjda ti znaš bolje. Inače, mislim da nemate SPS3, ti miloševićevka. :o)

dreamerns said...

Ajd da ti pomognem da razumes.
Mi bismo (za razliku od vas) morali tamo i iznajmljivati stan, sto bi oduzelo...dosta od plate (ako bih iznajmljivao dvosoban stan kao ovde). Generalno, ono sto je danica sve navela smo za 5 meseci skupili. Daleko od toga da to tamo nisam mogao imati, ali bi mi trebalo dosta vise vremena i morao bih da stisnem zestoko...
Ovde smo to skupili, a da pri tom kupujemo vodu u malim flasicama (iskljucivo to pijemo), gazirane sokove iskljucivo u limenkama, piva u six pack ili 12 pack i to Stella, Heineken i sl. Odlazimo jednom nedeljno u restoran, plus ja jos jednom ili dva puta sa firmom odem. Sada smo uzeli avionske karte za LA, koji je udaljen preko 4 sata leta.
Ima jos mnogo finansijskih faktora o kojima ovde necu ni da pricam...a i uostalom, sto moram bilo kome da pravdam svoje finansije.

Stefan Petrović (Good Spirit) said...

Samo da kažem da se nadam da ćeš naći posao uskoro, drago mi je da kažeš da si uporna i da nisi izbirljiva tako da je samo pitanje kada će se nešto pozitivno desiti. Takođe tvoja upornost koja verujem na kraju mora da rezultira poslom će i drugima poslužiti kao reper da ne odustaju.

Dobra stvar je što dreamerns ima posao tako da to malo spušta pritisak sa tebe.

A što se tiče novca ovde koji ste eventualno imali, ja ću reći moj stav: Pare nisu ništa, mene ovde nervira stav kod ljidi i kako sve nefunkcioniše, tako da bi otišao u SAD još juče da mogu.

Nastavite da pišete!

Maja (WOTLK) said...

Ej pozdrav, citam vas blog povremeno, jos od kad ste otisli iz dragog nam Novog Sada i bas ste mi bili neki reper kad smo mi odlazili, a tome ima evo 10 dana danas. Mi jos nismo dobili SSN, ali evo danas krecemo u potragu za poslom, imamo potvrdu da smo u proceduri. Stvarno me ne ohrabruje to sto jos nisi nasla posao (citala sam na zelenoj lutriji o tvojoj biografiji) jer moja nije ni priblizno impresivna...Jedino sto me hrabri je da je u ovom gradicu gde smo mi malo drugacija atmosfera, manje je mesto, kao NS. Ali definitivno te ceka neko extra mesto posle toliko trazenja :) Anyway, srecno!!

Zana said...

U vezi sa tim kartama za LA lol sad je oko 26 a jutro je... i onda http://www.moonshadowsmalibu.com
Nemam nista drugo da kazem...posle toga je zivot lep...

Anonymous said...

Citam vas s vremena na vrijeme i vidi se da ste ipak napredovali za tako kratko vrijeme sto je za svku pohvalu :):) Mic po mic i sve ce ubrzo da se slozi pa i to sa trazenjem posla. Vjerovatno te ceka nesto "jako" dobro i zato samo i dalje budi uporna i strpljiva..isplatit ce ti se, ubijedjena sam jer stvarno zasluzujes to.
Mnogo srece i uspjeha vam zelim i nastavite da pisete.
Taji :)