Thursday, November 13, 2008

Ottawa...još nije vidjena


Evo mene ovde već četvrti dan u Ottawa-i, mada još grad nisam video. Planiram za vikend da jedan dan posetim centar grada, a drugi da idem u Montreal, pošto se nalazi blizu. Jedino što sam od ottawa-e video su restorani, a ima ih stvarno dobrih :-) Recimo, juče smo bili u jednom kineskom restoranu koji je bio 80% pun i mi smo bili jedini koji nisu kinezi...čak je i račun bio na kineskom :) Tu sam pio kinesko pivo, moram priznati da nije loše. Danas smo bili u nekom Iranskom restoranu za ručak, a u teksaškom za večeru (koji malko podseća na meksički...nisam još ukapirao razliku između buritosa i teksaškog...ubi me kako se zove njihova palačinka :)). Eto mene opet o klopi...a o čemu drugom, posao vas sigurno ne interesuje :). Nadam se da ću posle vikenda imati nešto interesantnije da pišem. Generalno, iako mi je svaki dan ista šema hotel-posao-restoran-hotel, ne osećam se uopšte loše...baš naprotiv. Nekako mi sve ovo prija i dođe mi ko neki odmor...koji god problem da imaš (osim onog na poslu) ne možeš ga ovde rešiti :). Voleo bih da imam malo više slobodnog vremena, ali to će verovatno biti iduće nedelje. Sutra ovi Ameri odlaze, tako da iduće nedelje ostajem solo bez auta...bojim se da će mi tada biti malo dosadno, no...barem ću se ko svet onda odmoriti. U svakom slučaju, ceo život sanjam da putujem po svetu...pa sam nekako sa ovim putem u duši dosta zadovoljan.
Jedna stvar me ovde dosta iritira i ne verujem da ću se uspeti na to privići. Svi barovi imaju oooogromne plazma televizore na kojima trči neka utakmica (NFL, NHL i sl). Ti televizori se nalaze tako raspoređeni da ne možeš da gledaš negde, a da ti utakmica nije 80% vidokruga. Ameri me uvek tu isprave i kažu...nisu svi barovi takvi, ali ja još nijedan nisam video da nije takav (neki dodše nemaju baš tako velike ekrane...malo su diskretniji). Baš sam jedan dan pomislio "Jao evo bara koji mi se sviđa", imao je samo na jednoj strani monitore...kad...ne lezi vraže...sa moje strane odjednom dođu i dignu platno...projektor...jbg. Naravno, ova priča važi i za Kanadu, ne samo USA. Ovde svi prate te utakmice....svi...ne bitno da li si muško, žensko, geek, ovakav, onakav...svi prate utakmice. Ok...moram priznati da sam bio jedan od retkih u Srbiji kojem je gledanje bilo kakvog sporta spadalo u vrstu najdosadnije moguće zabave.....ali ovi baš preteraše.
Slike od prošlog i ovog bloga se nalaze ovde, a ima i jedan filmić interesantnog aparata za kafu koji imaju u firmi u Ottawa-i.

2 comments:

Leelana said...

Malo si se izvukao sa ovim aparatom za kafu, ali pivo vodi ubedljivo po broju slika :)
Nadam se da će Danica imati uskoro vremena da piše. Baš nam nedostaje svima :)

fineti said...

ej kolja... a kakvo im je pivo? rece danica da ne moz' se poredi s jelenkom i lavom...istina ? daj da vam posaljemo paket boga mu ;) pozzz