Friday, October 24, 2008

Chicago - dan osam - Noodle Soup

Juce sam postala zrtva pravog stila američki kupovine.... Trebala sam samo da uzmem jednu karticu za mob sa što manje kredita.... i znam da mi to treba, ali u međuvremenu prodavac me ubedi da meni to ustvari ni ne treba već da treba da uzmem broj koji ce mi biti validan na godinu dana... Umesto da kupim lepo karticu za $15 uzelal sam onu koja je $100 jbg.... Šta da kažem osim prevarili su me!... Mogu da se vratim u prodavnicu i da tražim svoj novac nazad ... Prvi put sam se opekla o to "kupuj na široko i naveliko jer se jedino tako i isplati!"
Naravoučenije: Obavezno ako vam se i dogodi da vas smute za neki super preterani dil... uzmite lepo racu i stvar i vrnite je u prodavnicu bez ljutnje.... "Eto deco tako to biva kada se puno pije" - Jaganjac iz epizode pij to pi**o nemoj da te prebijem. Više ovako trošenje necu da spominjem donosi damo lošu karmu treba ovako stvari izblokirati.... ovu epizodu dobro zapamtiti i paziti na sledeceg dilera u prodavnici :D
Ovaj nastavak nema veze sa prethodnom pričom ali me mrzi da u svaku stvarčicu stavljam u zaseban blog te ovako priča ide:

Ja stvarno nemam pojma sa engleskim jezikom ... ali ozboljno bila sam ubeđena godinama da je Noodle Soup supa sa knedlama, ako nas je neko negde nekada učio.... Medjutim Noodle soup su rezanci sa malo supe i to ne ovi naši tradicionalni, vec neki cik cak rezanci... Ovi rezanci sa supom se mogu spremati na različite načine u mikro talasnoj sa malko vode ili kuvati sa malo vode tako da se na kraju dobije ogromna količina testa sa malko supe. Danas sam se uputila u avanturu kuvanja ovakve supe... lepo pakovanje... sa detaljnim uputstvom. Svaka čast tim amerima za sve imaju izuzetno jednostavna uputstva... Lepo se uzme pakovanje tih rezanaca stavi u kljucalu vodu i doda pakovanje praška koje dolazi sa tim rezancima. To pakovanje daje ukus, masnocu i sve po redu za govedju supu. Na kraju se dobije voda sa rezancima i ukusom govedine ... ovo je loš pokušaj kopije instant supe. Kada sam zavrsila sa kuvanjem skontala sam da mi nemamo kutlaču! Nekako smo to prevideli da kupimo... kako ta supa izgleda servirano možete videti ovde Polako krecem da shvatam koliko mi fale neke stvarčice od kuće šta bi dala sada za pradajiz čorbu sa knedlama ih.....


Na kraju jedna tužna stvar....
In memoriam Mita
Moj Dimitrije aka Mita sa svojih 2,7 godina je uginuo sinoć u Novom Sadu.... Bio je divan mali glodar, najumiljatija životinjica te vrste sa kojom sam se ikada susrela. Voleo je da uskače u ruke i da se mazi ... nikada nije grizao niti cvilao ... Jako smo ga voleli i jako će nam nedostajati.

5 comments:

Leelana said...

Podseti me ova prica o kupovini na onaj vic: dosao lik u radnju i pravac kod novog prodavca. Poslovodja posmatra sta se desava i vidi kako pripravnik prvo donosi najlon, pa masinicu, pa stap, pa mamke, pa cizme, odelo, stolicu... i na kraju dovlaci i camac. Lik ode sa svim tim. Sef pita pripravnika sta je tajna njegovog uspeha i kako to da je od najlona stigao do camca. Pripravnik mu odgovori: "Nije on dosao da kupi najlon. Dosao je da svojoj zeni kupi uloske". :)))

kaneolopa said...

pa da tako sam i ja krenula muzu da uzmem karticu... sa najmanje kredita i zavrsila sa ... boga oca...

Radovanovići said...

Sto se tice supe i mi smo tako prosli u Grckoj misleci da je to supa sa knedlama kao ono medjutim...rezanci...

E bas mi zao Mitice nismo se stigli ni upoznati a toliko sam slusao o njemu...

Mina said...

a bas mi je zao zbog mite..bas je bio umiljati malo stvor, mekani..presladak.. :(
eh, stara moja, ovde ima jedna pesma koja ide ovako :'ja sam sareni artikal. karton i plastika, crven, zelen, zut, kupuj k'a lud' ;))) americanization ;) ne krivim te, nimalo ;))

kaneolopa said...

sada sam se setila odakle meni da su noodle knedle ... iz mauppet show ... los prevod je bio da kuvar pravi supu sa knedlama - Nudle Soup :)